Dirigent Hulzebos koninklijk onderscheiden

Kon ondersch Hulzebos-6158Vanmiddag, 2 maart 2014, heeft burgemeester Ruud Vreeman een Koninklijke onderscheiding uit gereikt aan de heer J. Hulzebos. De uitreiking vond vanavond plaats in de Nieuwe Kerk ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als dirigent van het kerkmuziekgezelschap Cantorij Nieuwe Kerk. De heer Hulzebos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hulzebos heeft zich buitengewoon ingezet om de kerkmuziek in de Protestantse Gemeente Groningen en daarbuiten op een hoger peil te brengen. Zowel de Nieuwe Kerk, als musici en publiek heeft daar groot profijt van.

Naast zijn inzet als dirigent van Kerkmuziekgezelschap Cantorij Nieuwe Kerk zet decorandus zich tevens al vele jaren in als dirigent van het Gronings Kamerkoor. Hij weet het koor enthousiast te maken voor de muziek uit zowel het verleden als heden.

Ook is decorandus  sinds 1991 dirigent van het Cantate Consort. De heer Hulzebos is vanaf het ontstaan tot op heden aanjager en organisator van de 8 cantatediensten per jaar. In deze diensten worden door een koor, orkest en solisten werken uit de Barok en met name werken van J.S. Bach uitgevoerd. Van bijzondere betekenis is de wijze waarop decorandus met musici werkt: onbaatzuchtig en betrokken. Hij gaat voor kwaliteit en heeft hart voor de musici, of dat nu amateurs of professionals zijn.

Door de inzet van veel vrije tijd heeft decorandus bereikt dat de uitvoeringen steeds van hoog niveau zijn en weet dit al vele jaren vast te houden. Voor de bezoekers van de cantatediensten uit de stad en regio zijn de uitvoeringen uitgegroeid tot een instituut.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *