Adieu Café-slijterij De Jong Nw. Boteringestraat

groningen-sluiterij-nieuwe boteringestraatVanavond bracht burgemeester Ruud Vreeman een bezoek aan Café-slijterij De Jong aan de Nieuwe Boteringestraat 85. Het is de laatste dag dat het café annex slijterij geopend is, waarmee een einde komt aan een lange historie: het café dateert van 1885. Het café was druk bezocht. Klanten van De Jong nemen vandaag afscheid van het café, de slijterij en het echtpaar Jan en Ida Hofman.. De burgemeester kwam langs om de beide uitbaters te bedanken voor hun jarenlange gastvrijheid.

De huidige eigenaren Jan en Ida Hofman hebben bijna vierentwintig jaar de klanten van Café-slijterij De Jong bediend. Het kleine etablissement is zeer bijzonder. Prachtige glas-in-lood ramen boven de deuren – ‘De Jong, Vergunning’ – weerspiegelen in de buffetkast achter de toog. De zaak van Jan en Ida Hofman is kroeg en slijterij ineen met een zeer diverse klandizie. Drie biljartclubs en drie visclubs vonden maar liefst in het kleine café hun thuisbasis. Daar komt nu zondagmiddag een einde aan: er zijn geen horeca-opvolgers gevonden.

Het echtpaar Hofman heeft vijfenveertig jaar in de horeca gezeten: Het Wapen van Groningen op het Zuiderdiep (1969), The Blue Moon in de Kleine Pelsterstraat en dan nu Café De Jong aan de Nieuwe Boteringestraat 85.

Omdat het binnen blauw stond van de rook hebben we helaas geen foto’s kunnen maken.

Foto: Google Streetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *