FC Groningen krijgt SC Cambuur er niet onder: 1-1 | Mistersnooker

sportSC Cambuur leek een ideale tegenstander voor FC Groningen om zich zo goed als zeker in veilige haven te spelen in de eredivisie. Maar de Friese debutanten spartelden zo heftig tegen dat de uiteindelijke remise (1-1) een goede afspiegeling was van de krachtsverhouding in het veld.

Toegegeven, SC Cambuur doet het prima dit seizoen, maar het elftal van trainer Lodeweges had voor een FC Groningen in vorm toch een eitje moeten zijn voor de eigen, fanatieke aanhang in de Euroborg. Met een zege zouden de noorderlingen ook vrijwel zeker definitief afstand hebben genomen van de gevarenzone, die nu nog nauwlettend in de gaten gehouden moet worden. Het staat onderin de ranglijst zo dicht bij elkaar dat je na drie nederlagen op een rij zomaar in degradatienood kan zitten.

Groningen-trainer Erwin van de Looi had spits Genero Zeefuik terecht met een basisplek opgezadeld omdat het scorend vermogen na de winterstop het ernstig liet afweten. Bovendien zou Michael de Leeuw zich beter op zijn plaats voelen als schaduwspits. Een logische ingreep, die zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een vervolg verdient. Hoewel Zeefuik een paar kansen miste, had zijn aanwezigheid toch veel dreiging.

De rommelige, noordelijke derby was meer spannend dan fraai. Dat was niet zo verwonderlijk, want op het knollenveld in de Euroborg kon je amper goed combinatievoetbal spelen. De enige die zich daar weinig van aan trok, was Tjaronn Chery, de beste voetballer in de Trots van het Noorden. Hij maakte ook het Groninger doelpunt na een van de spaarzame bevliegingen van Kostic. Cambuur legde zich niet bij de achterstand neer en kwam in de tweede helft op gelijke hoogte door een strafschop na hands van Kappelhof.

Wat beide teams speltechnisch lieten zien was weliswaar ondermaats, maar de toeschouwers vermaakten zich wel met een spannende slotfase waarin vol overgave gestreden werd om de drie punten. Dat de Groningers daarin het verst gingen, bewezen de vijf gele kaarten die arbiter Blom aan de thuisploeg gaf. Met het ene puntje kan FC Groningen zoals gezegd nog steeds niet onbezorgd naar boven kijken. Gezien het matige spel van na de winterstop zal het vermoedelijk tot het eind moeten vechten voor een veilige positie op de ranglijst.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *