Stad bezaaid met gezaaide tuinbonen door GroenLinks

groningen-kostverloren-tuin in de stad-groenlinks-tuinbonenactie-6Voor het vierde jaar op rij ging GroenLinks Groningen Stad weer tuinbonen zaaien. Naast het aanwezig raadslid Benni Leemhuis en kandidaat raadslid Martijn van der Glas, vele ouderen en jongeren die willen bijdragen voor een vergroening van onze mooie Stad. Men verzamelde zich vanmorgen bij TuinindeStad, waar de bonen in de kassen ontkiemd klaar lagen voor de Tuinboon je mee vandaag.

Het zaaigoed is gedoneerd door de Bolster, een biologisch dynamische kwekerij. Met deze actie willen GroenLinks en de Bolster wijzen op zowel de schoonheid van groen in de stad als het belang aangeven van het lokaal produceren van voedsel.

De tuinboon is een prachtige bloeiende bloemplant en geeft kleur aan de stad laat Martijn van der Glas (vijfde op de kandidatenlijst) ons weten. Hij bloeit vanaf mei en is oogstbaar in juni/juli. GroenLinks brengt haar ambities op gebied van duurzaamheid onder meer in de praktijk door ‘straatacties’ zoals afgelopen zondag. Daarom nodigt GroenLinks Stadjers van harte uit te oogsten van dit lokale seizoenproduct.

Op de site van GroenLinks kun je zien waar de bonen gepoot zijn en ze dus straks kun oogsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *