Donkere Dagen Offensief – Groningen Samen Veilig

politieDe politie in Noord-Nederland gaat de komende maanden onder de noemer Donkere Dagen Offensief extra aandacht aan inbraken, overvallen en berovingen besteden. De start van deze campagne is dinsdagavond 15 oktober tijdens ‘Groningen Samen Veilig’, een preventieactie voor ondernemers en winkelpersoneel.

Met het korten van de dagen neemt steevast het aantal inbraken, overvallen en straatroven toe. De politie zet de komende maanden een fors tandje hoger in op het bestrijden van deze ernstige vormen van criminaliteit. Ook mensen zelf kunnen veel ondernemen om de kans op een inbraak, een overval of een beroving te verminderen. Dat kan door preventiemaatregelen maar ook door alert te reageren op verdachte zaken door snel de politie via het alarmnummer 112 te bellen.

De politie  in Fryslân, Groningen en Drenthe zet de komende maanden extra in op het voorkomen van de misdaden die toenemen met het korten van de dagen. Zij doet dat door plaatselijk meer te surveilleren, met preventieve acties, door inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Bij dit alles wordt zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met gemeenten, het Openbaar Ministerie en andere partners.

De preventieactie ‘Groningen Samen Veilig’ is bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers in Groningen. Zij kunnen dinsdagavond in Hanze Plaza diverse workshops volgen hoe overvallen en berovingen te voorkomen maar ook hoe te handelen als er in je zaak wel plotseling een overvaller voor je staat. Ook laat een hacker zien hoe eenvoudig het kan zijn om digitaal de boekhouding van een bedrijf binnen te dringen. Kijk voor meer informatie op www.groningensamenveilig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *