Doorfietsen van Groningen naar Sauwerd nu vlot en comfortabel

Twee tegemoetkomende fietsers uit Sauwerd en Adorp viel de eer toe om de doorfietsroute tussen Sauwerd en Groningen officieel te openen. De fietsers koppelden de delen van het logo aan elkaar onder toezicht van de gedeputeerde Fleur Gräper en Eltjo Dijkhuis van de gemeente Hogeland. 

Het zeven kilometer lange fietspad tussen Sauwerd en Groningen is voor het grootste deel klaar voor gebruik. Twee elkaar tegemoetkomende fietsers van Dorpsbelangen uit Sauwerd en Adorp verrichten vrijdagochtend de officiële opening van dit gedeelte van de Doorfietsroute Groningen – Winsum. Groningen beter is een traktatie waard en reden voor Groningen Bereikbaar een traktatie langs de route uit te delen.

Een doorfietsroute is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroute moet het fietsen prettiger en veiliger worden.

Het fietspad tussen Groningen en Winsum is een van de drie gevaarlijkste fietsroutes in de provincie Groningen. Aan beide kanten van de provinciale weg N361 ligt een pad, dat in één richting te gebruiken is. Regelmatig wordt het pad in twee richtingen gebruikt en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Het fietspad is te smal, er is te weinig beschutting, het ligt te dicht langs de weg en fietsers hebben moeite om de N361 over te steken.

Het is de bedoeling dat deze fietsroute doorgetrokken wordt in de stad. Hiervoor wordt een nieuw viaduct over de noordelijke ringweg aangelegd, parallel aan de spoorlijn.

De doorfietsroute Groningen – Winsum is een van de maatregelen van de provincie om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen.

Een impressie van Jan Hendrik van der Veen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *