Sint Martinus en zijn gevolg door centrum Groningen

Vanmiddag rond de klok van half vijf ging de Sint Martinusoptocht van de Vereniging van Volksvermaken Groningen van start bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat 24 in Groningen. 

Een optocht waar Sint Martinus te paard mee reed geflankeerd door Romeinse soldaten en de feestelijk verlichte bakfietsen ontbraken ook dit jaar niet. De kinderen liepen met hun zelfgemaakte lampionnen mee door de binnenstad naar de Martinikerk.

Tekst gaat door onder de galery

Meteen na de optocht vond in de Martinikerk de lampionnenwedstrijd plaats waar de voederbietlampionnen vormen een klasse apart apart vormde. Een vakkundige jury beoordeeldealle lampionnen waarna toen de klok van zessen de prijsuitreiking plaats vond. De jury onder leiding van Marjo van Dijken en geassisteerd door kinderburgemeester Samuel, loco-kinderburgemeester Jaïro en Agnes van Ham wees Koen Ter Hoor en Storm Geelhoed aan als winnaars in de twee leeftijdscategorieën. Bij de jongste groep werden Sole Velasco en Elia Bodes tweede en derde en bij de oudste groep waren de tweede en derde prijs voor Adriaan Geelhoed en Sol Douwes.

 

In de kerk vertelde Sint Martinus zijn eigen verhaal. En onder het genot van warme chocolademelk werden de Sint Martinusliedjes ten gehore gebracht en kon men met Sint Martinus op de foto.  

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *