Drill Dance Alfa College onderdeel Bevrijding van Groningen 70 jaar

Repetitie Drill Dance

repetitie Drill Dance

Maar liefst 60 studenten van Alfa-college Sport en Bewegen Groningen doen op zaterdag 11 april mee met een Drill Dance op de Grote Markt in de stad. Met het evenement, waar in totaal zo’n 200 jongeren aan mee doen, wil de organisator aandacht vragen voor War Child, een kind in de oorlog. Voor de studenten van het Alfa-college is deelname aan de actie een mooie manier om een deel van hun activiteitenstage-uren op te vullen. 

De dans is onderdeel van een uniek bevrijdingsevenement: Bevrijding van Groningen 70 jaar. Dit evenement, dat op 10, 11 en 12 april plaatsvindt, bestaat uit een bijzondere mix van reconstructie, theater, educatie, herdenking en feest. Doel van het evenement is het delen van het besef dat vrijheid kwetsbaar is, begrip op te brengen voor de ontberingen, de kennis van de geschiedenis te vergroten en de vrijheid te vieren.

De Drill Dance is een initiatief van zumba-instructrice Wilma Visser, die tevens de choreografie begeleidt. “Ik heb een keer een filmpje van War Child gezien over kinderen in de oorlog en dat raakte mij behoorlijk. Toen ik op YouTube dit filmpje zag van Michael Jackson droomde ik er van om het een keer te gebruiken voor een goed doel.

” Visser zocht contact met de organisatie van ‘Bevrijding van Groningen 70 jaar’ en haar wens kwam uit. De Drill Dance begint om 19.30 uur en wordt een uur later herhaald. Tijdens het event wordt er geld ingezameld voor War Child. Iedereen die een steentje bij wil dragen kan nu ook al een donatie doen, via de actiepagina op de website van War Child.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *