Drukke najaarsmarkt De Fontein Selwerd

De jaarlijkse najaarsmarkt in De Fontein in de Groninger wijk Selwerd is bij velen bekend vanwege haar kwaliteit aan spullen. Dat was te merken vanmorgen waar het publiek massaal op af kwam om zich tegoed te doen aan bruikbare spullen en gelijktijdig de goede doelen ondersteunen. Later daar meer over.

Dan kom je met mensen aan de praat die vertellen over Philips. Met trots al twintig jaar een speltje dragen van de werkgever waar ze ooit werkzaam voor waren. Trots was je in het verleden op je werkgever. Dan de verhalen dat je een taart wint bij het Rad van Avontuur omdat je zeker weet dat je vriendin deze vandaag nodig heeft vanwege de verjaardag van haar dochter. Een vrouw die je een verhaal doet over een foto die we dit jaar hadden genomen en inmiddels een herinnering is aan haar overleden man. Moeilijke tijden waarin je iemand alle sterkte wenst en beseft dat als je het leven deelt met anderen welke betekenis dit heeft. Een vader die een stoeltje pakt, kinderen op schoot neemt, en in alle drukte een verhaaltje gaat voorlezen uit het net gekochte kinderboek. Ja, en dan de oudjes die beginnen over versleten heupen en weer voor een operatie komen te staan.

Tot verrassing kwamen we een door De Fontein mensen gemaakt kookboek tegen voor de Voedselbank, geweldig en over dit onderwerp hoort u later meer.

Kortom, het leven is het leven en met weinig kun je veel. Als je deelt met elkaar is het leven op deze aarde voor ieder een feest. Als je dan beseft dat de bezuinigingen op ontwikkelingsgelden in Den Haag niet mis zijn, bedenk je dat delen daar nog niet is doorgedrongen.

Alle foto’s van de najaarsmarkt: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *