Onthulling gedenkteken Selwerderhof

Wethouder Jannie Visscher van Zorg en Welzijn onthulde vandaag, zaterdag 3 november, op begraafplaats Selwerderhof een bijzonder gedenkteken. Het is niet iedereen gegeven dat het in het leven gaat zoals de meesten het vergaat. Velen kennen geen naasten, familie of bekenden meer en hebben geen middelen de kosten te kunnen dragen voor een uitvaart.

De overheid is het vangnet in deze en doet er alles aan om voor deze mensen de begrafenis/crematie op de juiste wijze te doen plaatsvinden.

Het was op initiatief van Mw. Schipper, verbonden aan het Selwerderhof, om voor deze mensen een speciaal monument te onthullen. Een plekje om te kunnen herdenken en waar alle Stadse begrafenisondernemers  een bloemstuk ter ere van de overledenen legden bij het onthulde monument.  Een bijzondere bijeenkomst en waar Groningen laat zien dat dergelijke initiatieven wel degelijk een rol spelen in ons menselijk bestaan.

De Stadsdichter was helaas  niet aanwezig, en reden voor mw. Schipper de taak op zich te nemen om samen met de wethouder het monument te onthullen en vervolgens het gedicht van Stefan Nieuwenhuizen voor te dragen.

Kom tot rust in de overtuiging
dat het leven verder gaat
in de gedachten die ons zijn bijgebleven
dat het goed is zo

Alle foto’s van de middag: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *