Duidingsdebat gemeenteraad Groningen

steden nederland groningen, centrumDe uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van Groningen komt maandag 24 maart om 16.30 uur in een duidingsdebat aan de orde. Twee vertegenwoordigers van elke toekomstige raadsfractie zullen ingaan op de uitkomst van de verkiezingen. In het debat zullen de volgende vragen aan de orde komen: hoe waardeert elke partij de uitslag voor zijn eigen positie; een algemene waardering van de uitslag; samenstelling nieuw college en welke thema’s behoeven aandacht? Verder komt de vraag aan de orde welke opdracht een aan te stellen informateur zou moeten krijgen. Het voornemen is om deze opdracht in de eerste vergadering van de nieuwe raad op 27 maart 2014 16:30 vast te stellen.

Het duidingsdebat wordt voorgezeten door burgemeester Vreeman. Het voorgaande is afgesproken in een overleg van de lijsttrekkers van de fracties in de nieuwe gemeenteraad.

NB op woensdag 26 maart om 16:30 uur wordt er in een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de oude gemeenteraadsleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *