Duurzaam Bouwen Award 2016 voor Nul op de meter in Paddepoel

Duurzaamheidsprijs voor project Voermanstraat/ Pleiadenlaan in Groningen
groningen-paddepoel-voermanstraat-nul op de meter-8
Tijdens Building Holland op 22 maart in de RAI in Amsterdam heeft aannemer Dura Vermeer de Duurzaam Bouwen Award 2016 ontvangen in de categorie Nul-op- de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw voor het Lefierproject aan de Voermanstraat/Pleiadenlaan in Groningen.

dura vermeer (1 van 1)Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier: “Wij zijn trots dat Dura Vermeer deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen voor ons Stroomversnellingsproject aan de Voermanstraat/Pleiadenlaan. Het was een intensieve en goede samenwerking tussen Dura Vermeer, Lefier en onze bewoners, met een prachtig resultaat.”

Uniek: de eerste portieketagewoningen in de Stroomversnelling
Voor dit Stroomversnellingsproject heeft Lefier in Groningen twee blokken met portieketagewoningen gerenoveerd: 24 woningen aan de Voermanstraat en 24 woningen aan de Pleiadenlaan. Het zijn de eerste portieketagewoningen in Nederland die op deze manier zijn verbeterd. Een uniek project dus!

‘Stroomversnelling’ staat voor een landelijke proef die onderzoekt hoe huurwoningen energieneutraal verbeterd kunnen worden. Hierbij werken aannemers en corporaties samen om energieneutrale woningen te realiseren.

Duurzaam Bouwen Award
Het thema van de Duurzaam Bouwen Awards 2016 is: Verduurzaming van bestaande voorraad. De Duurzaam Bouwen Awards 2016 belonen de inzet van koplopers die een duidelijke visie hebben op duurzame renovatie van bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. Dura Vermeer en Lefier werden door de aanwezigen bij de uitreiking ook beloond met de Publieksprijs.

Stabiele woonlasten en duurzaamheid
Lefier zet zich in voor betere, gezondere en betaalbare woningen met stabiele woonlasten. Door het verbeteren van de woningen kunnen de huurders bovendien comfortabel wonen. Daarnaast levert Lefier door de duurzame aanpak een bijdrage aan het verminderen van de energiebehoefte en zijn we onafhankelijk van de steeds kleiner wordende voorraad fossiele energie, zoals aardgas, olie en steenkolen. Witzenburg: “Deze Award is een bevestiging voor onze duurzaamheidsstrategie en een stimulans om hiermee verder te gaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *