Duurzaamheidsgoeroe Wubbo Ockels overleden

Superbus-0434In het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam is zondagmorgen Wubbo Ockels op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het AD. Hij had nierkanker en lag al een tijdje in het ziekenhuis.

Wubbo Ockels werd landelijk bekend toen hij in 1985 als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte maakte. De geboren Almeloër verhuisde met zijn familie op negenjarige leeftijd naar Groningen. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd hier in 1978 buitengewoon hoogleraar.

Superbus-0440Goeroe
Tijdens zijn ruimtereis, beseft hij hoe kwetsbaar de aarde is. Hij ontwikkelt zich daarna steeds meer als duurzaamheidsgoeroe. Zo ontwikkelt hij de superbus en het zelfvoorzienende zeilschip Ecolution. ‘Ik wil mensen ervan overtuigen hoe mooi de wereld is als hij echt duurzaam is’, zei hij in het RTV Noord-programma ‘Boven het maaiveld’.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Eén gedachte over “Duurzaamheidsgoeroe Wubbo Ockels overleden

  1. ’t Is goed te weten dat er ook mensen zijn die geen ruimte reis nodig hebben om te weten hoe kwetsbaar de aarde is. Ik gun hem de eeuwige rust en hoop dat zijn nabestaanden zijn werk zullen voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *