Earl Blijd  Bao Trieu Paddepoel ontvangt oorkonde tijdens Black Achievement Gala 2021

Afgelopen maandag, 1 november, vond in het DeLaMar theater in Amsterdam, de Award uitreiking plaats tijdens Black Achievement Month  gala-avond. We hadden al aangekondigd dat Earl genomineerd was in de categorie sport. Earl ontving deze gala avond een oorkonde voor zijn prestaties. Niet gewonnen maar van twee grote DAMES verloren; Sifan Hassan en Gerda Havertong.

Een erkenning voor een sportman die binnen zijn vereniging Bao Trieu en binnen Paddepoel zeer gewaardeerd wordt en ons weet te verbinden en velen zelfvertrouwen weet te geven.

In de categorie Kunst en Cultuur ging de Award naar Emmanuel Adjei. De Award in de categorie Mens en Maatschappij ging naar Chantelle Rodgers. Manuela Goncalves Tavares ontving de Award in de categorie Ondernemersschap en de Award voor wetenschap ging naar Sennay Ghebreab. Gerda Havertong ontving de Oeuvre/lifetime achievement Award. 

De winnares in de nominatie sport: Siffan Hassan die binnen de sportwereld menigeen heeft verrast met haar geweldige sportprestaties.

Kortom, een avond met spanning en genieten met als resultaat een oorkonde voor een man met een missie. Earl Blijd ik denk dat namens velen uit de wijk een felicitatie op zijn plaats is. 

De Black Achievement Month vond dit jaar voor de zesde keer plaats. Het is een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De rijkdom aan talenten en expertise rechtvaardigt dit initiatief en is tevens een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan een evenwichtige beeldvorming van personen met Afrikaanse roots. Een beeldvorming die te vaak is bepaald door dat wat in de slavernij en koloniale tijd over personen van Afrikaanse afkomst is gezegd en geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *