Formerende partijen bij provinciehuis Groningen | Actie en niet alleen praten

De onderhandelingen voor een nieuw kabinet worden vandaag 4 november en morgen 5 november in Groningen voortgezet worden. De informateurs Wouter Koolmees en Johan Remkes gaan hier in gesprek met de fractievoorzitters en secondanten van VVDD66CDA en ChristenUnie. De gesprekken vandaag vinden plaats op het provinciehuis in Groningen waar later in de middag genodigden aanschuiven;

Later op de middag schuiven de eerste gasten aan;  Gedeputeerde Henk Staghouwer, waarnemend burgemeester Gerard Beukema van Eemsdelta, Coert Fossen van de Groninger Bodem Beweging (GBB), Jan Wigboldus van het Groningen Gasberaad, Theodor Kockelkoren van het Staatstoezicht op de Mijnen, Bas Kortmann van het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de directie van de Nationaal Coördinator Groningen. 

Alle foto’s van Jan Hendrik van der Veen vanmorgen: klik hier 

Morgen op donderdag ontvangen de onderhandelaars van de vier partijen en de informateurs ook gedupeerden van de aardbevingen in Groningen. Ook zullen er gesprekken gevoerd worden met bestuurders, deskundigen en maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met de schade van de aardbevingen in Groningen.

Praten, praten  met de politiek waar menigeen zich steeds meer begint af te vragen of menige politici  nog wel te vertrouwen en integer zijn. Er is al zoveel gesproken, tijd voor afhandeling. Dat is wat de Groningers willen en daarop zou het verziekte Den Haag moeten acteren. Kortom, veel wijsheid! En neem de bevolking eens serieus! 

Protest

Diverse mensen en groeperingen waaronder de Groninger Bodem Beweging grepen de formatiegesprekken tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie aan voor een protest rondom de gaswinningsproblematiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *