Ebbingekwartier presenteert herinrichtingsplan Boterdiep

Herinrichting Boterdiep-6839De ondernemersvereniging Ebbingekwartier en bewoners van het Boterdiep hebben een eigen plan gemaakt voor de herinrichting van het Boterdiep. Dit plan is vandaag, vrijdag 14 maart, overhandigd aan wethouder Roeland van der Schaaf van Ruimtelijke Ordening.

 

De gemeente wil de sanering van het riool in het Boterdiep afronden met een herinrichting van de straat. In een zo vroeg mogelijk stadium zijn ondernemers en bewoners bij deze plannen betrokken. Zij hebben zelf ideeën aangedragen die voldoen aan de verkeers- en veiligheidseisen en die erop gericht zijn om het economisch klimaat van de straat te versterken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het plan maakt van het Boterdiep een soort boulevard waarin het karakter van de oude kades van het voormalig Boterdiep tot uiting worden gebracht. Naast het gegeven dat het parkeren voor een groot deel gaat verdwijnen, kunnen op deze ‘kades’ in vier verschillende zones, naast laden en lossen, evenementen en festiviteiten plaatsvinden. Het is de bedoeling om begin 2015 te starten met de herinrichting.

De presentatie van het plan en de overhandiging aan Roeland van der Schaaf vond plaats in het nieuwe atelier van architectenbureau AAS, waar diverse creatieve ondernemers onderdak hebben gevonden en samenwerken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *