College bezoekt wijkmarkt Selwerd

nieuw college gemeente groningen-17Ondertekening intentieovereenkomst WijkLeerbedrijf  

Een delegatie van het college van B&W bezoekt vrijdagmiddag 14 maart tussen 14.00 en 16.00 uur de wijkmarkt “Selwerd in Uitvoering”-van Dromen naar Doen. Tijdens deze wijkmarkt die duurt van 13.00 tot 19.00 uur is in presentaties en workshops de oogst te zien van de nieuwe wijkaanpak die in juni 2013 is gestart. De wijk Selwerd is door de gemeente Groningen aangewezen als wijk waar de succesvolle Groningse methodiek van wijkvernieuwing op een andere manier zal worden voortgezet. Deze nieuwe koers is er vooral op gericht dat bewoners, ondernemers en gebruikers van de wijk zelf met voorstellen komen voor verbetering.

Het college wil komen tot een aanpak waarin het vanzelfsprekend is om als belanghebbenden zelf met voorstellen te komen die in het klein of in het groot leiden tot duurzame verbeteringen in de wijk.  Onder de noemer Wijkbedrijf Selwerd  worden deze voorstellen daar waar nodig een handje geholpen of worden de juiste verbindingen gelegd. Tijdens de wijkmarkt, die wordt gehouden in de leegstaande Bonifatiusschool, zullen de collegeleden zich laten informeren over de verschillende initiatieven in de wijk en in gesprek gaan met bewoners en ondernemers.

WijkLeerbedrijf Groningen Selwerd
Eén van die initiatieven is WijkLeerbedrijf Groningen Selwerd. Het WijkLeerbedrijf koppelt niveau 1 leerlingen van de Entreeopleiding Zorg & Dienstverlening van het Alfa-college, die vooral veel praktijkgericht onderwijs willen volgen aan gezinnen in de wijk die wel een paar extra handen bij licht huishoudelijke taken zoals  boodschappen doen of hond uitlaten kunnen gebruiken.

Bij de gemeente Groningen kwam de vraag van Calibris, initiatiefnemer van de WijkLeerbedrijven, het Alfa-college en zorgverlener ZINN binnen om  in de wijk Selwerd een pilot voor een WijkLeerbedrijf te kunnen starten. Dit in het verlengde van Het ZINN Gilde dat al een aantal jaren met veel succes leerlingen in Patrimonium tot Zorghulp opleidt. De conclusie van de gemeente luidde dat deze aanpak precies past in de ambitie die het College heeft in deze wijk. Op verzoek van de gemeente heeft Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport, deze aanpak verder uitgewerkt.

 

WijkLeerbedrijf Groningen Selwerd is een mooi voorbeeld dat laat zien hoe onderwijs, zorg , kenniscentrum Calibris en gemeente Groningen zich verbinden en aan de toekomstige burgerparticipatie concrete invulling geven. Uiteindelijk zullen vele gezinnen in de wijk Selwerd en leerlingen gaan profiteren van deze aanpak, een prachtige samenwerking tussen verschillende partijen om de leefkwaliteit in de wijken te verbeteren.

 

Ondertekening intentieovereenkomst
Tijdens de wijkmarkt zal een intentieovereenkomst voor het WijkLeerbedrijf worden getekend door mevrouw G. Dekker, directeur Alfa-college, mevrouw W.J. Koopmans-Kornelius, bestuurder ZINN en de heer D. de Jonge, unitmanager van Calibris. Namens de gemeente Groningen tekent loco-burgemeester Roeland van der Schaaf. De ondertekening van de intentieovereenkomst voor het wijkleerbedrijf is om 15.40 uur in de voormalige Bonifatiusschool aan de Bottelroosstraat 3.

Eén gedachte over “College bezoekt wijkmarkt Selwerd

  1. Tjonge, alsof er wat met de voorstellen gedaan wordt! Selwerd verpaupert in rap tempo. Teveel studenten, geen onderhoud aan woningen, zwerfvuil overal. Het trottoir is ook fietspad of straat het is maar net in of op welk voertuig je zit. Op elke hoek kun je een dealtje maken en o wee als je er wat van zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *