Plannen nieuwe scholen in Ebbingekwartier en Oosterparkwijk

steden nederland groningen, centrumDe Borgmanschool in het centrum kijkt al jaren uit naar nieuwbouw maar tot nu toe was er geen geschikte en betaalbare locatie te vinden. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad geld beschikbaar om opnieuw onderzoek te doen. De hoek Bloemstraat/Boterdiep in het Ebbingekwartier kwam daar als meest aantrekkelijke optie voor schoolbestuur O2G2 en gemeente uit naar voren. In datzelfde onderzoek bleek ook dat twee scholen van elk 450 leerlingen, één op het Ebbingekwartier en één in de Oosterparkwijk, haalbaar is.

milieuactie siebe jan bouma school oosterpark-10De Siebe Jan Boumaschool verhuist daarom naar een plek die beter geschikt is voor de school in de Oosterparkwijk. Onderwijswethouder Schroor is blij met deze ontwikkeling: “Ik vind het mooi dat we nu, na jaren van ideeën ontwikkelen, doorpakken door twee moderne scholen te gaan bouwen.”

 

Op de locatie van het Treslinghuis komt een school met daarboven mogelijk appartementen. De huidige functies van het Treslinghuis krijgen een plek in de nieuwbouw of in een van de vrij komende gebouwen in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *