Eerste exemplaar opgravingen aan de Grote Markt  Oostzijde uitgereikt

Vanmiddag rond de klok van half één, ontving de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf, het eerste exemplaar Stadse Fratsen 44, RAAP-rapport 3300: Opgravingen aan de Grote Markt  Oostzijde uit handen van De Grote Marktplaats. De uitreiking vond plaats op de Grote Markt in het centrum van Groningen tijdens het Let’s Gro festival.

De tijdelijke glazen toonzaal met vondsten en verhalen van de opgravingen aan de Grote Markt Oostzijde werd middels het doorknippen van een lint officieel geopend. Onder de vondsten een mantelspeld van Bisschop Bernold uit 1040.

Archeologisch bureau RAAP heeft in 2013 de uitwerking van de opgravingsresultaten ter hand genomen, nog enkele kleine opgravingen uitgevoerd en alle resultaten te boek gesteld. De rapportage beslaat – uitgeprint – meerdere delen: Martinikerkhof, Grote Markt-oostzijde en Groninger Forum. In het rapport wordt de ontwikkeling van stuk stadshart geschetst, vanaf ca. 700 tot heden.

Alle foto’s: klik hier

 

Het rapport wordt niet in druk uitgebracht, maar is – binnenkort – gratis beschikbaar en te downloaden als Stadse Fratsen 44 op de website van de Stichting Monument & Materiaal, https://www.stichtingmenm.nl/index.php/publicaties/stadse-fratsen/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *