Eerste Groningse Nieuwbouwdag

meerstad-start woningen bam-6Zaterdag 27 september wordt de Groningse Nieuwbouwdag gehouden. Het is voor het eerst dat gemeente, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars de handen ineenslaan om een nieuwbouwdag te organiseren.

Onder de noemer Platform Groningen Woont treden de deelnemende partijen zaterdag gezamenlijk naar buiten. Het nieuwe samenwerkingsverband komt direct voort uit het Bouwoffensief dat de gemeente Groningen vorig jaar is gestart. Bedoeling is om de woningmarkt in de stad van nieuwe impulsen te voorzien. Inmiddels hebben tal van projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars zich bereid verklaard hun schouders onder het initiatief te zetten.


De volgende nieuwbouwprojecten staan op 27 september in de schijnwerpers:

  • Berlage-Hof
  • Ebbingekwartier
  • Eemskwartier
  • Helpermaar Belcamposingel
  • Oosterhamrikkade NZ
  • Meerstad
  • Typhoon

Informatiemarkt Vesta Woonforum
De diverse nieuwbouwprojecten presenteren zich tijdens de Nieuwbouwdag zowel op locatie als in Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74 in Groningen. In het atrium vindt van 11.00 tot 14.00 uur een informatiemarkt plaats. Geïnteresseerden kunnen zich daar in een huiskamer-setting uitgebreid laten bijpraten over actuele nieuwbouwontwikkelingen in Groningen.

Uitgekomen woondromen
Onderdelen van de mediacampagne van het Platform Groningen Woont zijn een website, een digitale nieuwsbrief en een Facebook-pagina. Huizenzoekers vinden er nieuws, tips en achtergrondverhalen. Veelgelezen op de website www.groningenwoont.nl is de rubriek Uitgekomen woondromen, waarin kopers van een nieuwbouwwoning hun ervaringen met anderen delen.

Woonspiegel
Met de interactieve Woonspiegel op www.groningenwoont.nl/woonspiegel kunnen woonconsumenten actief hun eigen woondroom vormgeven. Door de Woonspiegel in te vullen creëren ze zelf een overzicht van hun woonwensen in één beeld.

Bekijk de kaart met projecten van de Groningse Nieuwbouwdag (pdf, 2,0 Mb)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *