Samen sterk in uw wijk! Uitbreiding sociale teams

vensterschool-1Op woensdag 22 oktober organiseert het WMO Platform Groningen een bijeenkomst over de komst van een sociaal team in Selwerd, Paddepoel en de Tuinwijk.
Medewerkers van het toekomstige team, mensen van al in andere wijken functionerende teams en gemeente ambtenaren zullen aanwezig zijn om u over de nieuwe aanpak te informeren en met u van gedachten te wisselen over wat het team in uw wijk gaat doen.

Aanleiding
Zoals u ongetwijfeld weet gaat de hele zorg en ondersteuning op de schop. De gemeente wordt voor een groot deel daarvoor verantwoordelijk. Omdat ook iedereen wil dat nodige ondersteuning snel en niet bureaucratisch wordt geleverd, wil de gemeente Groningen in alle gebieden in de stad sociale wijkteams. In uw wijk/gebied gaan deze binnenkort starten.

Wat is een sociaal team?
Een sociaal team is bedoeld voor alle inwoners van een wijk, van jong tot oud. Een wijkteam zorgt voor ondersteuning en indien nodig voor doorverwijzing naar specialistische hulp.Maar een wijkteam zorgt ook voor verbinding van mensen in de wijk.

Wie zitten er in een wijkteam?
De leden van een team bestaan uit vrijwilligers uit de wijk en beroepskrachten afkomstig uit maatschappelijke organisaties en gemeente.

Uw mening telt
Wij willen graag met u in gesprek gaan over het sociale team in de genoemde wijken. Wat is het precies, hoe gaat het werken, wat kunt u er aan bijdragen, wat verwacht u ervan, hoe vindt u dat het moet werken, kortom hoe kunnen we (bewoners, gemeente en instellingen) zo’n team in onze wijken optimaal laten functioneren.

Waar en wanneer? Woensdag 22 oktober van 20:00 – 22:00 uur
Locatie: de Sonde, Eikenlaan 288/1
Wellicht kent u mensen in uw omgeving die ook geïnteresseerd zijn. Neem ze gerust mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *