CDA motie aangenomen voor huisvesting vluchtelingen

COA Ter Apel tenten-0352De gemeente Groningen gaat op zoek naar huisvesting voor vluchtelingen uit het Midden-Oosten. De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem een motie van het CDA aangenomen, meldt RTV-Noord.

Het stadsbestuur wordt gevraagd actief bij te dragen aan de hulp aan mensen die vluchten voor bijvoorbeeld de tereurdaden van IS. Door de situatie in Syrië en Irak groeit het aantal vluchtelingen met enorme aantallen.

groningen-centrum-turfsingel-herdenkingstocht-4Leegstaande gebouwen
Eerder sprak staatssecretaris Teeven van een acute noodzaak voor opvang. Burgemeester Ruud Vreeman zei in reactie op de motie van het CDA dat de gemeente bekijkt welke leegstaande gebouwen in aanmerking komen voor de opvang van vluchtelingen.

 

groningen-centrum-politiek-ruud vreeman waarnemend burgemeester-6Verantwoordelijkheid
Vreeman was blij met het initiatief uit de raad: ‘Ik vind deze motie echt pleiten voor de stad. Dit getuigt van een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik heb in mijn leven wel anders mee gemaakt. Felle discussies of je dit wel of niet moet doen.’

Op de vraag of de mensen niet beter in de buurt van Syrië kunnen worden opgevangen zei Vreeman dat de aantallen daarvoor te groot worden: ‘Het gaat om geweldige hoeveelheden. Als wij op een bescheiden manier kunnen helpen moeten we dat gewoon doen.’

OOGTV maakte de volgende reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *