Eerste marathon op natuurijs 2017 in Noordlaren

De marathon op natuurijs in Noordlaren in Groningen gaat vandaag niet door. De wedstrijd wordt morgenvroeg verreden. Dat heeft de schaatsbond KNSB bekendgemaakt.

Competitieleider marathon Willem Hut had de dikte van de ijsbaan van ijsvereniging De Hondsrug gemeten. Het ijs heeft vandaag niet de minimale vereiste dikte van 3 centimeter. Morgenvroeg wel meldt RTL Sport vandaag op haar site.

Hut was vanochtend om 08.00 uur al op de ijsbaan van Haaksbergen, maar daar was het ijs te dun. Arnhem, dat eveneens in de race was voor de eerste marathon op natuurijs, viel ook af. Het had in Overijssel en Gelderland niet hard genoeg gevroren. “Het heeft minder hard gevroren dan verwacht. En de eis is toch echt 3 centimeter.”

Enige serieuze kanshebber

Vier ijsverenigingen waren gisteren de strijd met elkaar aangegaan om de organisatie van de eerste marathon op natuurijs. Haaksbergen, dat vorig jaar de eer ten deel viel de eerste wedstrijd voor de marathonschaatsers te organiseren, en Arnhem hadden de beste papieren.

Noordlaren en het Drentse Veenoord leken kansloos, maar de vorst was in dat deel van Nederland strenger dan in de lager gelegen provincies. Volgens de woordvoerder van de KNSB was Noordlaren nog de enige serieuze kanshebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *