Energiewacht Tour van start in Groningen

sport-energiewacht tour- proloog groningen-15Gisteravond vond in Groningen de eerste etappe van de Energiewacht Tour, een ploegentijdrit over 11,3 kilometer, plaats. Winnaar van deze eerste etappe waren de vrouwen van het Boels Dolmans Cyclingteam. De ploegentijdrit ging van Groningen naar Haren en terug met de finish op de Vismarkt.

De formatie van Danny Stam bleef  in Groningen wereldkampioen Canyon-Sram twintig seconden voor. Orica-AIS had nog een seconde extra nodig als derde. Ellen van Dijk kwam bij Boels-Dolmans als eerste over de meet, de wereldkampioene van Florence 2013 start daarom vandaag in Winsum in de gele leiderstrui. “Het draaide vanaf het begin goed bij ons, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van hoe de tegenstand het doet. Maar het gevoel was goed, we hebben een efficiënte ploegentijdrit gereden waarbij we uiteindelijk met vier rensters overbleven richting de finish. Ik heb zeker ambities om hier de eindzege te veroveren, start ook zaterdag in de individuele tijdrit met ambities. Als ook dat goed gaat, dan ben ik zeker kansrijk” aldus de oud-winnares.

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans was tevreden. “Het is onze eerste zege op dit onderdeel. We willen graag wereldkampioen ploegentijdrit worden en dan is dit zeker een stap in de goede richting. Al is deze tijdrit vanwege de lengte en de periode in het seizoen uiteraard niet te vergelijken. Het geeft geen garanties voor het WK, maar het is zeker goed voor ons vertrouwen.”  Meer informatie: klik hier 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *