Onderzoek naar onveilige situaties in Groningen na mishandeling lesbiennes

Oosterstraat-2566De gemeente wil lering trekken uit de mishandeling van een twee homoseksuele vrouwen in de Groningse binnenstad.

Dat verklaarde burgemeester Peter den Oudsten woensdag 6 april in de commissie Financiën en Veiligheid van de gemeenteraad. De gemeente wil kijken naar onveilige situaties en naar aanleiding daarvan mogelijk beleid maken. In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april zijn in de Oosterstraat twee homoseksuele vrouwen mishandeld. “Een zeer ernstige zaak”, aldus burgemeester Den Oudsten. “Dat past nergens en zeker niet in een stad als Groningen.”

De burgemeester wil met de twee vrouwen en ook met het COC praten, de belangenorganisatie van lesbiennes, homoseksuelen biseksuelen en transgenders. Woensdagochtend had Den Oudsten overleg met politie en justitie. “De zaak moet worden uitgezocht. Ik hoop op arrestaties.” Fractievoorzitter Benni Leemhuis van GroenLinks zei blij te zijn dat Den Oudsten stelling heeft genomen tegen de mishandeling. “De onderste steen moet boven.”

Foto: Siebrand Wiegman

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.