Erepenning stad Groningen voor Piet van Dijken

piet van dijken - erepenningVandaag, vrijdag 27 juni 2014, heeft burgemeester Vreeman tijdens de  opname van het OOG-programma “Herestraat Helemaal” de Erepenning van de stad Groningen uitgereikt aan de heer Piet van Dijken.

Piet van Dijken heeft zich de afgelopen decennia op een bijzondere wijze ingezet voor de stad Groningen. Hij heeft op een zeer toegankelijke, positieve en benaderbare manier via de media aandacht gevraagd voor de stad. Hij is onmiskenbaar ‘Stadjerjournalist’.

In zijn vele  televisie- en radio-uitzendingen, zijn columns, zijn talkshows en publieke optredens toont hij zich een ware ambassadeur van de stad Groningen. Voor hem is Groningen de enige, echte Big City. Naast zijn journalistieke activiteiten heeft Piet van Dijken zich op vele manieren ingezet voor de stad Groningen en zijn inwoners. Zo is hij betrokken geweest bij een groot aantal activiteiten en festiviteiten. Ook heeft hij zich ingezet voor goede doelen, waaronder de Goede Doelen Loop van de 4-Mijl.

Oog tv zendt de speciale aflevering van “Herestraat Helemaal”  aanstaande dinsdag 1 juli uit. Dit is tevens de laatste uitzending van dit seizoen. “Herestraat Helemaal” gaat in september, na de vakantie, weer verder.

De Erepenning van de Stad Groningen wordt toegekend wegens “uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving bewezen”. De Erepenning van de stad Groningen is ingesteld in 1940 ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Groningen. De verdiensten kunnen liggen op het werkterrein van de betrokken persoon c.q. organisatie maar ook op het terrein van het verenigingsleven (cultureel, maatschappelijk of sportief) waarbij sprake is van uitzonderlijke inzet en daadkracht.

groningen-coendersborg-uitreiking erepenning dolf vogd-9De Erepenning is voor het laatst uitgereikt aan Dolf Vogd (voorzitter van De Commercieele Club/directeur Vesta). Daarvoor werd de Erepenning uitgereikt aan: Bert Bruggeman (Bestuursvoorzitter RvB UMCG), Michel Tabachnik (chef-dirigent NNO), De Stichting Eurosonic-Noorderslag, J. van der Heide (ontwikkeling volkshuisvesting), Beno Hofman (historie van de stad Groningen), Ron Jans (FC Groningen), Tonnis Wieringa (Oranje Vereniging), Ben Warner (Gasterra), Simon Kuipers (Voorzitter College van Bestuur RUG), Ulfert Molenhuis (maatschappelijk en sportief), Wim Koops (o.a. Stichting Hendrik de Vries-Riek van der Zee), Stichting Folkingestraat Synagoge, Jan Hamel (UMCG), Gerrit Krol (Nederlandse literatuur), Deddo Houwen (voorzitter HBO), Jeanette Straatemeier (bijdrage aan het cultureel klimaat), Louwris Kroon (volkshuisvesting en woningbouw), Dick Heuvelman (Giro d’Italia), Jan van den Broek (stadsarchivaris), Jan van Dijk (trainer en speler F.C. Groningen), prof.dr. Eric Bleumink (voorzitter college van bestuur Rijksuniversiteit) en Piet van der Zee (voorzitter Kamer van Koophandel).

Foto’s: Henk Tammens/FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *