Erica van Lente verlaat de Pvda fractie Groningen

politiek, politieke avond paddepoel selwerd tuinwijkOp 29 oktober 2014 vindt een wisseling van de wacht plaats in de PvdA-fractie in Groningen. Erica van Lente zal de gemeenteraad van Groningen per die datum verlaten. Haar zetel in de PvdA-fractie wordt overgenomen door Diederik van der Meide.

Erica van Lente was sinds april 2010 raadslid voor de PvdA. Ze vervulde veel verschillende rollen binnen de raad, variërend van raadslid, commissievoorzitter, fractievoorzitter tot vice-voorzitter van de gemeenteraad. Met name op het gebied van sport, onderwijs, wijkontwikkeling en zorg heeft ze zich ingezet. Na de verkiezingen is het voor Erica zelf lastig gebleken haar rol met overtuiging en energie in te vullen. Daarnaast wil ze haar aandacht nu weer meer richten op haar maatschappelijke loopbaan, buiten de lokale politiek. De fractie dankt Erica voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren!

Op 29 oktober zal Diederik van der Meide de zetel van Erica van Lente innemen. Diederik is al geen onbekende meer in de Groninger gemeenteraad. Hij is als opvolgend raadslid sinds maart woordvoerder in de commissies Onderwijs & Welzijn en Financiën & Veiligheid.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *