Blauwe verlichting moskee Park Selwerd ter ere van Offerfeest

moskeeDe moskee in Park Selwerd laat weten dat de blauwe verlichting is opgehangen ter versiering van de moskee voor het offerfeest genaamd ‘Eid al Adha’.

In de maand van de Ramadan hadden ze een witte kerstverlichting in de vorm van de naam ‘Allah’.

Het bevreemd het moskee bestuur dat er andere conclusies worden getrokken alvorens navraag te doen bij de moskee.

Het bewijst eens te meer dat er maar wat geroepen wordt en er bewegingen zijn die de Islamitische gemeenschap in een verkeerd daglicht wil brengen.

 

7 gedachten over “Blauwe verlichting moskee Park Selwerd ter ere van Offerfeest

 1. Er is door RTV-Noord navraag gedaan bij de woordvoerder van de Moskee (vrijdag) maar die wilde geen commentaar geven, dan krijg je zulke verhalen, communicatie is een must.

 2. (citaat) ‘Het bevreemd het moskee bestuur dat er andere conclusies worden getrokken alvorens navraag te doen bij de moskee’.

  Als je het filmpje ziet wordt toch aan het eind duidelijk gezegd dat de voorzitter niet bereid was tot commentaar.
  Als deze geen vragen omtrent het blauwe licht wil beantwoorden, hoe moeten wij dan weten dat zo’n niets zeggend blauw kruis bedoeld is voor een offerfeest.
  Als onwetend burger zie je een fluoriserend blauw licht wat normaliter gebruikt wordt om insecten en vleermuizen te verjagen.

  De vorm van het kruis doet eerder denken aan een markering, ‘hier landen s.v.p.’

 3. Henk Boerema:
  RTV Noord kan de woordvoerder niet hebben gesproken, want dat ben ik en ik heb geen berichten ontvangen. Er is gesproken met 1 van onze bestuursleden, maar zoals iedere organisatie hebben wij regels. Een van de regels is dat de media een afspraak maakt en niet zomaar binnen komt wandelen. Dat is in dit geval helaas wel gebeurd. Wij hebben hen vriendelijk verzocht om op een later moment terug te komen. Dat Oog-tv/RTV-Noord daar dan wat anders van maakt zegt wat over de dit medium.

  Daarnaast zijn velen van de mensen buurtbewoners. Tegen de buurtbewoners hebben wij gezegd en zullen wij blijven zeggen: Als er iets is, of het nu een probleem is een vraag of wat dan ook, kom bij ons! Maar weer is de media opgezocht en dat is bespottelijk!

  Jannie:
  Wanneer kom je eens een bezoekje bij ons brengen aan de Moskee? Er is nu al een aantal keren wat gezegd dat niet klopt en op een manier die niet wenselijk is, maar telkens op deze website. Wellicht wordt het tijd dat je met ons in gesprek gaat en niet met anderen over ons?

  Je spreekt over de voorzitter. Dat is apart, want de voorzitter heeft hier niets mee van doen. Deze persoon is namelijk niet de woordvoerder. Wij hebben andere regels dan ons vorige bestuur dat had en dat de woordvoerder daarom commentaar krijgt, lijkt mij niet te behoren tot ‘goed’ gedrag.

  Overigens heb je het over een week voor het feest.
  Is het niet zo dat vele autochtone niet Moslims hun huis versieren met kerstboom, kerstverlichting en noem het maar op RUIM voor dat kerst begint?

  Je benoemd het offerfeest, maar doet dit op een beledigende manier. Wij zijn mensen en verwachten het respect dat wij voor een ander hebben.
  Ah fijn, dat zijn wij als Moslims in Groningen of zelfs Nederland wel gewend!

  Als laatste een oproep aan een ieder die zich veelal negatief uit tegen de Moskee, om bij ons langs te komen en navraag te doen! Kom eens langs, want zoals Henk Boerema al zei: ”Communicatie is een must.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *