Winkelcentrum Paddepoel introduceert koopzondag vanaf 2015

groningen-paddepoel-winkelcentrum 2011 (1 van 1)Nu het aantal koopzondag in Groningen opgeschroefd gaat worden van 16 naar 52 koopzondagen blijven de decentrale winkelcentra in Groningen niet achter. Zo heeft winkelcentrum Paddepoel in de komende december maand twee koopzondagen en vanaf 2015 is het voornemen om elke laatste zondag van de maand open te zijn voor het publiek en worden plannen ontwikkeld hier activiteiten aan te verbinden waarover we u later zullen berichten.

Activiteiten zijn niet alleen voor de binnenstad. Ook op wijkniveau is nog veel terrein te winnen. Het afgelopen jaar hebben diverse evenementen immers met succes plaats gevonden. Met de voorgenomen plannen, waar parkeren mogelijk gratis gaat worden, sluit het grootste overdekte winkelcentrum aan bij de ontwikkelingen van het koopgedrag van de consument.  Ondernemers vinden één maal per maand voorlopig voldoende om in te spelen op de koopzondag. Uit de opgedane ervaring zal moeten blijken of uitbreiding op termijn zal gaan plaatsvinden en of er sprake is van een economische groei zoals de gemeente Groningen beweerd.

Een meerderheid van de gemeenteraad is er voorstander van, bleek tijdens de vergadering van de verantwoordelijke raadscommissie woensdagavond 8 oktober, waar een stevig debat plaatsvond tussen het CDA en de SP en de voormalige tegenstanders van de koopzondag de PvdA en GroenLinks.

GroenLinks raadslid Kris van der Veen zei geen groot voorstander te zijn van meer koopzondagen, maar hij meldde dat de partij water bij de wijn doet omdat er een coalitieakkoord is gesloten. De PvdA denkt, net als de VVD en D66, dat de uitbreiding van het aantal koopzondagen goed is voor de economie van de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *