Eten van moestuin Zernike laat niet lang meer op zich wachten

groningen-zernike-frankville-moestuin-1Begin maart is FrankVille officieel begonnen met de aanleg van een moestuin op het stuk grond tussen de Crematoriumlaan en het bosgebied voor Nijenborgh, welke in bruikleen is verkregen door de Rijksuniversiteit van Groningen. Op 9 mei werden de verschillende gewassen geplant waaronder diverse sla soorten, bieten, wortelen, aardbeien en de komkommerplanten. FrankVille kreeg tips van Janneke Tops van gezondemoestuin.nl

groningen-zernike-frankville-moestuin-2De gewassen doen het goed en de verrassing wat ligt er op je bord is al geen verrassing meer. We namen gisteren, 11 juni, een kijkje over de voortgang van dit mooie initiatief.

De Innergroup van Frankville is sinds maart 2013 bezig geweest met het oprichten van een gezamenlijke groenten en fruittuin op het Zernike-complex in Groningen.

groningen-zernike-frankville-moestuin-3Bij deze activiteiten willen zij zowel studenten als medewerkers op het Zernike, maar ook groene Groningers bij elkaar brengen onder de noemer van duurzame saamhorigheid. Wij bieden ze de mogelijkheid om op een ongedwongen manier in aanraking te laten komen met het verbouwen van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *