Even geen Peter Rehwinkel maar Stadse politiek op de Vismarkt

politiek, pvda verkiezingscampagne wie van de tweeEen echte PvdA-er zoals we Roeland van der Schaaf inmiddels kennen die een turbulente week achter de rug heeft. Vandaag stond de kandidaatlijsttrekker voor de PvdA op de Vismarkt in Groningen. Anders dan vorige week in de Korrewegwijk met veel regen, nu droog en een zonnetje. Het centrum is anders dan in de wijk. Veel mensen van buiten de stad en uit het land en minder aanmeldingen dan vorige week, begrijpelijk. Vele onderwerpen, de werkgelegenheid, hoe maken we samen de stad, werkloosheid, NLA, verkeersveiligheid, zorg, geloofwaardigheid. Waar staat de PvdA.

Allemaal onderwerpen over de stad waar de kwestie Peter Rehwinkel zijdelinks passeerde onder het publiek. Leuk en fijn om je zo onder de burgers te bewegen en onze boodschap te kunnen brengen, hart verwarmend laat het campagneteam weten.

De Groninger wethouder staat tussen de mensen en strijd voor een eerlijke verdeling en dat is soms moeilijk uit de leggen in relatie met de landelijke politiek waar het winkelend publiek als snel naar verwijst. Ook hier probeert deze kandidaats lijsttrekker voor de PvdA in de komende verkiezingen, alles binnen zijn vermogen te doen wat goed is voor ons allen.

Vanmorgen lezen we weer eens een onderwerp over de burgemeester in het nieuws, en wel van de fractievoorzitter van de SP die verwijst dat nieuws gepubliceerd hoort te worden in het Dagblad van het Noorden en niet de Telegraaf. Daar denken wij anders over. De politiek van het stadhuis mag het zichzelf aantrekken dat men dit heeft laten gebeuren dat deze kwestie een media onderwerp is geworden. Het stadhuis is de plek waar de informatie vandaan hoort te komen voor alle media en zeker nu alle wethouders communicatie in hun portefeuille hebben. De raad had ons inziens een spoeddebat moeten beleggen om erger te voorkomen is wat vele burgers laten weten.

Alle foto’s van de campagne: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een commentaar om één van onze publicaties willen wij u niet onthouden. Wij wensen de huidige wethouder Roeland van der Schaaf succes in zijn campagne in strijd voor een stad van ons allen.

Peter Rehwinkel van naast burgemeester ook voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeentes en van VNG Internationaal. Daarnaast zette Peter Rehwinkel op velerlei manieren zichzelf in voor emancipatie was erg actief. Naast dat Rehwinkel buiten Groningen een breed diversiteit van goede contacten had die zowel voor de RuG, studenten, UMCG van groot belang zijn geweest en waren. Zijn internationale contacten voor bedrijfsleven startende ondernemers waren groot. Onderbelicht blijven veel positieve maar toch belangrijke inspanningen.

Peter Rehwinkel is een integere juridisch goed onderlegde man, die alles las en overal van op de hoogte was. De kwestie Haren was hem verzekerd en zo is dat ook door Haren gecommuniceerd dat er mobiele eenheid achter de hand zou zijn, maar dat bleek dus niet het geval te zijn, vandaar dat Rehwinkel besloot dat omdat hij was voorgelogen door de burgemeester en politieleiding geen bussen naar de stad te laten rijden, hij wilde die rotzooi niet in de Stad. In de wateroverlast kon zijn waarnemer nadat Rehwinkel na lange dagen werken toe was aan slaap, hem uiteraard in noodgevallen altijd wel bereiken, ze had de dienstdoende commandant opdracht kunnen geven hem uit zijn bed te laten halen. Dat Rehwinkel niet telefonisch bereikbaar was is nog geen rede om even een politiewagen langs te sturen of hem anderszins uit zijn bed te trommelen.

De kwestie Rehwinkel moet zeker genuanceerd worden, RTV Noord en Dagblad van het Noorden kloppen de zaak op. Rehwinkel kwam in onmin met de PvdA omdat de Jonge Socialisten Frank de Vries steunenden, die door interne PvdA kwesties bij de achterban in onmin raakte, Rehwinkel vond dit een politieke kwestie wilde zichzelf daarmee niet bemoeien als burgemeester van de hele raad en alle mensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *