Experience Groningen nieuw in Groningen

steden nederland, groningen, centrumGroningen is een nieuw evenement rijker: Experience Groningen. Op vrijdag 21 november en zaterdag 22 november – tegelijk met Let’s Gro – laat dit event de nieuwe lichting internationale studenten op speelse wijze kennismaken met de stad en provincie. In een gevarieerd programma maken ze kennis met alles wat Groningen te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap. ’s Avonds wordt er gegeten bij Stadjers thuis.

Experience Groningen is een landelijk uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen. Zij willen hiermee de internationale gemeenschap in Groningen in contact brengen met de lokale en regionale voorzieningen. Nog te vaak weten internationale studenten de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen. Ook het regelen van stageplekken in het regionale bedrijfsleven, dat juist steeds internationaler wordt, gaat vaak nog moeizaam.

Groeiende groep

En dat terwijl de internationale gemeenschap in de stad Groningen bij uitstek verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei. Zo liep het aantal buitenlandse studenten in de periode van 2005 tot 2014 op van 1.500 tot 6.000. Inmiddels is 1 op de 10 studenten in Groningen van buitenlandse komaf. Jaarlijks worden zo’n 2.500 nieuwe internationale studenten verwelkomd. Experience Groningen is erop gericht juist deze groep kennis laten maken met alles wat de stad én de provincie hen te bieden heeft.

Kijkje achter de schermen

Experience Groningen vindt als nieuw tweedaags event tegelijk plaats met Let’s Gro op vrijdag 21 en zaterdag 22 november. De organisatie ligt goeddeels in handen van (internationale) studenten. Zij hebben een programma samengesteld rond sport, cultuur, wetenschap en bedrijfsleven. De 500 deelnemende studenten geven zelf hun voorkeur aan, waarna ze groepsgewijs een interactief kijkje achter de schermen kunnen nemen bij bijvoorbeeld het Groninger Museum, het stadhuis of FC Groningen. Ook is er een business markt waar de studenten kunnen uitvinden wat hun kansen als international zijn op de Groningse arbeidsmarkt.

Eten met Stadjers

Aan het einde van de eerst dag eten de studenten bij Stadjers thuis. Via deze Stadjers, hun verhalen en hun kookkunsten maken de studenten op ongebruikelijke wijze kennis met het Groninger leven. Stadjers die willen meedoen, kunnen zich opgeven via www.experience.groningen.com. Na het diner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *