Eerste Waddendag gezellig druk

groningen-centrum-damsterplein-waddendag-2Vandaag was het drukte van belang op het Damsterplein waar voor het eerst de Groninger Waddendag werd georganiseerd. En wethouder Paul de Rook opende het plein nu ook officieel. (Alle foto’s van de Waddendag: klik hier)

groningen-centrum-damsterplein-waddendag-1Er werden producten van de wadden gepresenteerd.En dus was er een visproeverij, het pellen van garnalen werd geshowd en het roken van palingen kon ook bewonderd worden. En er was ook muzikale omlijsting.

 

Voor het vervoer van en naar het station konden de bezoekers gebruik maken van de Emma, de boot van het scheepvaart museum.

Foto’s: Geert van Duinen

Eén gedachte over “Eerste Waddendag gezellig druk

  1. Waddendag Groninger. We kijken er met veel plezier op terug. Het Damsterplein is ons plein geworden! Een echt Gronings levensplein! Leuk om eens de lekkernijen van de Wadden midden in de stad in het zonnetje te zetten! En het was mooi oktober weer! Fijn om een plein in de stad te hebben waar de horeca het op ‘hun unieke manier van serveren en bereiden’ voor het zeggen heeft! Een kopje koffie drinken kan wel degelijk de lokale economie stimuleren. Het is meer dan genieten. Waddendag is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar! Een traditie is geboren. Een traditie zoals ‘Sail Amsterdam’: eens in de vijf jaar? Wat ons betreft elk jaar! Een jaarlijks festijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *