Modelspoorbeurs in het Kamerlingh Onnes

groningen-selwerd-eikenlaan-modelspoorbeurs 01-2014-3Op zaterdag 11 oktober van 10:00-15:00 een modelbeurs in het Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan in Groningen. Op deze beurs staat er een N-modulebaan en is er een digital demo en bieden we de mogelijkheid digitale treinen te testen en om tegen een kleine vergoeding digitale treinen de functies in te regelen of van extra geluiden te voorzien. 

En verder zoals altijd ruim 125 tafels met materiaal voor de modelspoorhobby met;

–       Locomotieven, wagons, rails, wissels in alle schalen en van vele merken;  Märklin, Fleischmann, Roco, Lima, Trix, Minitrix, Rivarossi, Jouef, Horby, Kato, Bachmann, Atlas, Athearn, Mainline, Branchline, Hollandrail, Philotrain, Kleinspoor, Sachsenmodelle enz
–       Lego treinen en toebehoren
–       Auto’s, huisjes, materiaal voor aankleding
–       Onderdelen voor reparatie of verbetering van de modellen
–       Materiaal waarmee locomotieven en wissels digitaal kunnen worden aangestuurd

–       Boeken, tijdschriften, enz. nieuw en tweede hands, in alle prijsklassen,
–       Modelbaan ontwerp- en  besturingshulpmiddelen en programma’s.

–       Een testbaan om materieel uit te proberen voor aankoop,
–       Voorlichting, raad en daad, tips en trucs,
En natuurlijk veel informatie over deze fascinerende hobby.

Onze beurs is voor iedere modelspoorhobbyist de plek met een uitgebreide keuze om voordelig aan materiaal te komen. In de modelspoorbouw is de digitale techniek razend snel aan het doorbreken, hierdoor is alleen al de besturing, van tien treinen of meer, onafhankelijk van elkaar zonder ingewikkelde schakelingen voor iedereen bereikbaar geworden.

Daarnaast zijn op eenvoudige wijze ontelbare toepassingen te bedenken die zonder de digitale techniek zeen ingewikkeld of bijna onmogelijk waren. Bijbeelden het toevoegen van stationair, optrek, rij, fluit, luchthoorn en remgeluiden voor zowel stoom, diesel als elektrische treinen. Het openen en sluiten van ramen en deuren, op en neer gaande pantografen, continu brandende verlichting, bewegende figuren zoals bv. een machinist of conducteur enz enz enz, alles is mogelijk.

Voor de gevorderde hobbyist die op het puntstaat om deze fascinerende digitale wereld in te stappen is op de beurs allerhande informatie beschikbaar en kan er materiaal van verschillende merken worden aangeschaft.
Maar natuurlijk ook voor de mensen die nog niet de digitale modelspoorwereld in willen stappen of afgelopen tijd (weer) met de modelspoorhobby zijn begonnen.

Modelspoorclub Railrunners bestaat uit ruim 60 leden en heeft als doel het uitwisselen van  kennis en ervaring en het gezamenlijk bezig zijn met de hobby. Al bijna 30 jaar bestaat de club en heeft in de stad Groningen een clubruimte waar 2 keer per week aan gezamenlijke projecten gewerkt wordt, maar er ook ruimte is eigen modelspoor activiteiten.

De gezamenlijke projecten zijn oa. een H0 (Half Nul) baan met lengte van 18 meter en een N-baan in ontwikkeling. Op deze beide banen kan er gelijktijdig zowel analoog als digitaal worden gereden.
Individuele activiteiten zijn bijvoorbeeld onderhoud en verbouw van locomotieven materieel en de bouw van de H0 en N-modelspoor modules waarmee we regelmatig op onze en ander evenementen te zien zijn.
Daarnaast organiseert de club regelmatig uitstapjes, open dagen en presentaties.

Modelspoorclub Railrunners
Inlichtingen:  06 – 511 78 503
www.mscrailrunners.eu

https://www.facebook.com/RailRunners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *