Extern adviseur onderzoekt Grand Theatre

Onafhankelijk onderzoek naar voortzetting activiteiten

Grand Theatre Groningen-4766De gemeente Groningen heeft cultureel managementadviseur Leo Pot (68) uit Tilburg gevraagd advies uit brengen over de toekomst van activiteiten van het Grand Theatre. Pot was jarenlang directeur van de Stadsschouwburg in Tilburg. Als cultureel managementadviseur was hij betrokken bij meerdere projecten door het hele land.

Pot zal onderzoeken hoe activiteiten op het gebied van podium, productie en talentontwikkeling samen met andere partners uit het culturele veld op de langere termijn voortgezet kunnen worden. De centrale vraagstelling bij dit onderzoek is wat een realistisch toekomstmodel is voor gebruik van het pand aan de Grote Markt als podium en als broedplaats voor talentontwikkeling.

Na het faillissement van het Grand Theatre, dat vorige week woensdag werd uitgesproken, wil de gemeente regie over voortzetting van activiteiten binnen de gemeentelijke subsidiekaders. Daarbij is bewust gezocht naar een onafhankelijke cultuurmanagementadviseur. Pot zal in overleg treden met andere culturele instellingen en binnen acht weken met een afgewogen oordeel moeten komen. Op basis van dat advies zal het college van B&W een definitief besluit nemen over het verstrekken van subisidie voor continuering van een (deel van de) activiteiten van het Grand Theatre.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.