Fabeltjes rondom thuis kweken weerlegd in nieuw boek

De negatieve imago van cannabis en de criminalisering van blowers was hem een doorn in het oog. Daarom brengt de ervaren plantenkweker Jan de Kloe nu een boekje uit, dat de fabeltjes rondom thuiskweek doorprikt en waarmee iedereen makkelijk en effectief zijn eigen wiet thuis kan kweken. En dus gratis kan blowen.

Het zijn roerige tijden voor de cannabisconsument. Sinds de introductie van de wietpas in het zuiden van het land neemt de straatcriminaliteit hand over hand toe terwijl de coffeeshops noodlijdend proberen het hoofd boven water te houden. De gebruiker van wiet durft zich niet te registreren, en dat valt te begrijpen: politiek, pers en omgeving zien de blowers immers klakkeloos als crimineel. Dit terwijl één op de vier mensen in Nederland wel eens cannabis geconsumeerd heeft (bron: Trimbos), en er veel chronisch zieken om medicinale redenen wel eens blowen.

Gratis blowen
Jan de Kloe, een ervaren plantenkweker die zich jarenlang hobbymatig ook met het thuiskweken van wietplanten bezighield, kon het niet langer aanzien. “Het tekort schietende gedoogbeleid en het onterechte criminele imago van de blower zijn symptomen van politiek wanbeleid,” aldus De Kloe, “terwijl de oplossing, zelfs binnen de huidige regels, voor de hand ligt. Als iedere cannabisconsument gewoon zijn eigen wiet thuis kweekt, kan iedereen binnen drie maanden gratis blowen. “Bovendien levert thuiskweek meestal meer op dan je verbruikt, en dat kun je weer aan de coffeeshop aanbieden. Hierdoor verdwijnt het probleem van de in Nederland inmiddels beruchte en vaak noodgedwongen door criminelen gebruikte ‘achterdeur’. Je haalt dan ineens heel veel criminaliteit weg bij het gebruik van dit plantje. Maar omdat de meeste mensen niet weten wat je wel en niet zonder vervolging mag, beginnen ze er niet aan.”

Bron: http://www.gratisblowen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *