FC Groningen behaald eerste punt in uitduel

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkFC Groningen heeft zondagmiddag in Nijmegen het eerste punt behaald in een uitduel. Tegen NEC werd het 1-1 en met een beetje meer geluk hadden er drie punten ingezeten. Hoesen en Antonia troffen namelijk de lat van het NEC-doel.

Trainer Van de Looi stuurde zijn elftal evenals een paar dagen eerder in Tjechië met een vijfmans verdediging het veld in. De snelle openingstreffer van Rusnak maakte van die verdedigende taktiek een Groningse variant op het Italiaanse catenaccio. Het publiek in de Goffert staf de zieke Johan Cruijff in de 14de minuut een hart onder de riem met een massaal applaus en Van de Looi eerde de Argentijnse coach Helenio Herrera die bij Inter in de jaren zestig het verdedigen tot kunst verhief.

Het gevolg was dat NEC na de achterstand een zee van ruimte kreeg op het middenveld. FC Groningen schoof bij balverlies namelijk direct terug tot de rand van het eigen strafschopgebied en omdat Maduro vlak voor zijn verdediging voetbalde, speelde FC Groningen in feite met zes man in de verdediging. Het spel was niet om aan te zien en het is maar de vraag of de Euroborg een dergelijke taktiek zal gaan pruimen.

Maar het moet gezegd dat de Trots van het Noorden weinig kansen weggaf. De tegengoal was ook niet het gevolg van een mooie Nijmeegse aanval maar van een ongelukkige handsbal van Hans Hateboer, die een strafschop opleverde. Aanvankelijk wekten beide teams de indruk dat ze volop voor de drie punten gingen, maar in de slotfase toonden ze zich zichtbaar tevreden met het puntje.

Zoals gezegd is het interessant om te zien of Van de Looi met de versterkte verdediging de volgende wedstrijden gaat spelen. In het uitduel tegen FC Utrecht (woensdag voor de beker) lijkt een dergelijke tactiek verdedigbaar, maar met PEC Zwolle als eerstvolgende thuiswedstrijd is het Groningse catenaccio niet de eerste optie waar de fans aan denken.

Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.