FC Groningen bij Roda JC 0-0

 Roda JC – FC Groningen dingt mee naar de prijs voor de slechtste eredivisiewedstrijd ooit. Het was zondag niet om aan te zien en de draak van het duel kreeg dan ook de uitslag die het verdiende: 0-0. De Groningers zouden met een zege vierde zijn geworden op de ranglijst, maar de ploeg toonde geen moment aan daarnaar te streven.

Voor de Limburgers was het puntje iets om aan vast te klampen na een paar desastreuze nederlagen. En met een beetje meer geluk zouden ze er drie aan hun totaal hebben kunnen toevoegen, want FC Groningen was deze middag geen tegenstander om bang van te worden.

Iedereen in het Groninger kamp mag dan na afloop zeggen dat er wel degelijk gespeeld is om te winnen, alle toeschouwers in het stadion en de kijkers voor de buis wisten wel beter. Trainer Erwin van de Looi mag zich doodschamen voor de wanvertoning van zijn elftal. Hij is immers verantwoordelijk voor de gebeurtenissen op het veld en die waren niet om over naar huis te schrijven.

De passes misten de juiste afstand of tempo, de spelers liepen planloos op het veld en er was geen moment de bezetenheid te zien die nodig was om de vierde plaats van de eredivisie te bereiken. Natuurlijk, de ploeg staat keurig op een vijfde positie maar het veldspel en de beleving blijven vrijwel wekelijks onder de maat. Het resultaat – er zijn veel meer punten veroverd dan het vorige seizoen in dezelfde periode – is het enige waar Van de Looi tevreden over kan zijn.

Om dit verhaal niet helemaal in mineur te plaatsen, moeten we ook constateren dat de Europese midweekse wedstrijden geen afbreuk hebben gedaan aan de prestaties. De andere kant van de medaille is weer dat overwintering in Europa er eigenlijk geen moment in gezeten heeft. Komende donderdag volgt nog een laatste wedstrijd van een reeks van zes op Europees niveau, maar de fans kijken liever naar de volgende wedstrijd in de eredivisie: zondagmiddag thuis tegen Feyenoord. Met hulp van een vol Euroborg valt er dan misschien weer iets te vieren.

Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.