FC Groningen haakt aan bij subtop na benauwde zege

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkFC Groningen heeft aansluiting bij de subtop in de eredivisie gekregen na een benauwde zege (1-0) op laagvlieger NAC. Met dank aan doelman Ten Rouwelaar die in de beginfase blunderde na een schot van Tjarron Chery. Een goed gevulde Euroborg zag daarna de thuisploeg een beetje aanrommelen, waarbij de fans tot het einde met samengeknepen billen toekeken.

Het was deze keer niet zo slecht dat de spelers met boegeroep het veld verlieten, maar het scheelde niet veel. De drie punten – en dus de sprong op de ranglijst – verzachtten de pijn voor de supporters, want hun team kan zich komende zaterdag met winst op PEC Zwolle nog steviger in de subtop nestelen.

Toch waren er lichtpuntjes bij de Trots van het Noorden. De invalbeurt van Mahi – hij verving halverwege de tweede helft Antonio – zag er namelijk veelbelovend uit. De lichtvoetige aanvaller liet zien dat hij aardig kan ballen en hij beschikt over een uitstekende techniek. Mahi en Chery konden elkaar goed vinden en het optreden van de vleugelaanvaller smaakte in elk geval naar meer. De voor de geblesseerde Hoesen opgestelde spits Islamovic speelde een onfortuinlijke wedstrijd maar ook hij verdient een herkansing.

Een andere verrassing was doelman Padt, die vrijwel foutloos keepte. In principe moet hij minder goed worden ingeschat dan zijn voorganger Bizot, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij met geconcentreerd spel en een prima redding zijn elftal behoedde voor een tegentreffer. Sterker nog, Padt was de man-van-de-wedstrijd die hier zoveel vertrouwen uit moet putten dat hij er een positief vervolg aan kan geven.

Arjan Hagenauw, de derde spits, verving in de slotfase Islamovic. Ook hij maakte een positieve indruk al zal hij er wel achter komen dat het maken van doelpunten in het eerste elftal een stuk moeilijker is dan in het belofteteam. Hoe dan ook, trainer Erwin van de Looi heeft meer kwaliteit op de bank zitten dan de meeste ‘kenners’ wel eens denken. Dat is niet alleen goed voor hem maar ook voor de kritische fans die de wissels best wel eens meer mogen ondersteunen dan ze doorgaans doen.

De komende wedstrijd tegen PEC (in Zwolle) moet duidelijk maken waar de Trots van het Noorden momenteel staat. Letterlijk, want bij een zege staan de Groningers in de subtop en na een nederlaag duikelen ze weer naar de grijze middenmoot. Een belangrijk duel derhalve tegen de ploeg van oud-FC Groningentrainer Ron Jans.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.