FC Groningen in crisis na verlies bij ADO Den Haag

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen kan zijn borst nat maken. Na de 2-1 nederlaag bij ADO Den Haag en met de tegenstanders Vitesse en PSV in het vooruitzicht zal het een heidens karwei worden om uit de gevarenzone van de eredivisie te blijven. Kortom, het is crisis bij de Trots van het Noorden. 

Alles wat FC Groningen was, protesteerde na afloop van het duel bij het arbitrale kwartet omdat de strafschop voor ADO, die de 1-0 opleverde, onterecht was gegeven. Botteghin kreeg weliswaar terecht de rode kaart maar hij zette zijn overtreding ver buiten het strafschopgebied in. Maar als de grootste emoties zijn weggeebd dan zal ook voor trainer Erwin van de Looi duidelijk zijn dat zijn ploeg in een zorgelijke situatie zit.

Na de vorige nederlaag (tegen Feyenoord) was er al min of meer sprake van een crisissfeer. Doelman Marco Bizot gooide op zondag de knuppel in het hoenderhok door te vertellen dat er spelers waren die de kantjes erbij af liepen. Op maandag werd een praatsessie gehouden en vervolgens rolden er koppen in de basis. Zeefuik, Hiariej en Kostic waren de slachtoffers en laatstgenoemde liet in Den Haag met zijn lichaamstaal duidelijk blijken het niet eens te zijn met zijn reserverol.

Kostic kreeg in het duel de gelegenheid om zijn voeten te laten spreken. Hij kwam in het elftal op het moment dat FC Groningen met een numerieke minderheid tegen een 1-0 achterstand aankeek. Kennelijk was hij tot op het bot gemotiveerd want met een geweldige pass op Zivkovic, die de 1-1 scoorde, had hij zijn sportieve revanche. Het was ronduit sneu voor de Groningers dat de thuisclub in de slotminuut nog de 2-1 maakte, want met een gelijkspel hadden ze nog enigszins tevreden naar huis kunnen reizen.

 

De vraag is nu hoe Van de Looi zijn ploeg in optima forma krijgt voor de volgende belangrijke duels. Dat moet hij doen zonder zijn belangrijkste verdediger Botteghin die vrijwel zeker een schorsing aan de broek krijgt. Het is te overwegen om Hans Hateboer naast Kappelhof in het centrum van de defensie te posteren. De Beertster is namelijk van origine een centrumverdediger en inmiddels weet hij wat het is om in de eredivisie te voetballen. Bovendien heeft hij de noodzakelijke lengte om in de lucht de klus te klaren.

In elk geval zal de crisisachtige sfeer van de afgelopen week alleen maar toenemen. De druk om punten te halen wordt steeds groter en de concurrentiestrijd in de gevarenzone kon wel eens moordend worden. Niet alleen de ploeg wordt deze weken mentaal getest, maar ook Erwin van de Looi die in deze moeilijke tijden een duidelijke koers moet uitzetten.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *