FC Groningen legt voetbalvrijwilligers in de watten

vorig jaar vond de eerste Vrijwilligersdag van FC Groningen en Essent plaats (foto: Essent)

FC Groningen en haar hoofdsponsor Essent organiseren een VIP-dag voor de vele onmisbare schakels van voetbalverenigingen uit het noorden van het land. Op zaterdag 3 mei zullen voor, tijdens en na de wedstrijd van FC Groningen – Heracles Almelo ongeveer 250 vrijwilligers van de clubs in het zonnetje worden gezet.

Met de speciale VIP-dag willen FC Groningen en hoofdsponsor Essent het belang van de vrijwilligers voor het voetbal benadrukken. Paul Boehlé, manager Sponsoring bij het energiebedrijf: “Vrijwilligerswerk is het cement van de maatschappij. In dit geval zorgt het ervoor dat wekelijks honderdduizenden mensen zich sportief kunnen uitleven.”

Harold Kats meldde voorzitter Rudy Pepping van het jeugdbestuur bij SJO BBC aan: “Hij is vaak te zien als scheidsrechter tijdens een wedstrijd en indien nodig ook op het trainingsveld te vinden. Zo iemand verdient het dus dubbel en dwars om een keer in de watten te worden gelegd.”  Kevin Hamming nomineerde Jaap Poort en Jan Croeze: “Deze twee super vrijwilligers zorgen ervoor dat het veld er iedere week piekfijn bij ligt. Ook de rest van het sportpark wordt onderhouden door deze klus toppers. Ze verdienen echt een uitje.”

Clubs kunnen tot en met 25 april twee vrijwilligers voor de VIP-dag nomineren. De genodigden krijgen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles een lunch aangeboden. Ook is er een meet en greet met een van de spelers uit het elftal. Vervolgens kijken de VIPS samen de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *