Verdacht pakketje na bommelding bij Rechtbank in Groningen

groningen-centrum-nieuwe boteringestraat-rechtbank (1 van 1)Update:
De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft dinsdagmiddag niets verdachts gevonden bij de rechtbank van Groningen. De rechtbank is inmiddels vrij gegeven en het personeel kan weer naar binnen. Er zijn echter geen rechtszaken meer.

 

Dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur is er bij de politie een telefonische melding binnen gekomen dat er in een container bij de Rechtbank Groningen aan het Guyotplein een bom zou ontploffen. De Rechtbank is hierop direct ontruimd en doorzocht door bomverkenners van de politie en de omgeving is afgezet.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een vuilcontainer bleek inmiddels geleegd te zijn en in de vuilnisauto die de container heeft geleegd is kort daarna een verdacht pakketje aangetroffen. Deze vuilnisauto staat momenteel stil in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. De omgeving is daar afgezet en een aantal woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Het Explosieven Opruimings Commando onderzoekt het pakketjje en tevens containers bij de Rechtbank. De Rechtbank is nog niet vrijgegeven. De politie is bezig met verder onderzoek.

Foto’s: FocusGroningen/Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *