FC Groningen naar de playoffs

fc groningen-heracles-1Op de mooiste competitiedag van de eredivisie plaatste FC Groningen zich voor de playoffs voor een Europees ticket door Heracles met 2-1 te verslaan. Uitgerekend de ploeg uit Almelo die de eerstvolgende tegenstander is in het prachtige toetje van het seizoen.
Als trotse koning van de lente – geen enkele ploeg presteerde de laatste twee maanden zo goed als de Trots van het Noorden – is het elftal van de vertrekkende trainer Erwin van de Looi erin geslaagd om toch nog te voldoen aan de sportieve doelstelling voor dit seizoen: een plaats in de playoffs. En uitgerekend de eveneens vertrekkende Lindgren wees het elftal in het stampvolle Euroborg de weg met twee doelpunten.

De groen-witte fans waren door het dolle heen. Geen wonder, want nog niet zo lang geleden zat hun ploeg nog in een sportieve crisis na zes achtereenvolgende nederlagen. Na een wonderbaarlijke wederopstanding, zoals je die alleen in de sport tegenkomt, is het toch nog allemaal goedgekomen. Als het elftal de succesreeks voortzet in de playoffs dan dan het zomaar kunnen zijn dat het Europese ticket wordt veroverd.

Complimenten derhalve aan de spelersgroep maar ook aan Van de Looi die er toch maar voor zorgde dat de spelersgroep volop gemotiveerd was voor een succesvol einde van de competitie. Met vier punten meer dan het vorige seizoen kun je zonder twijfel zeggen dat het elftal boven verwachting heeft gepresteerd. Ook al gaan de playoffs verloren, dan nog kan de club terugkijken op een prima jaargang 2015-2016.

De playoffs mogen club en supporters beschouwen als een superlekker toetje. Terwijl er achter de schermen al druk wordt gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe spelersgroep voor volgend seizoen, is de huidige selectie nog niet klaar. Lindgren wilde nog niet op vakantie en toonde zich een geweldige exponent van passie en bezetenheid. FC Groningen zit in een flow en gaat met veel zelfvertrouwen de confrontatie met Heracles tegemoet.

Bron: Mistersnooker    Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *