Fietsstewards een primeur voor Groningen

KnipselDe Westerhaven krijgt volgende week dinsdag (17 mei 2016) de primeur: de gemeente zet voor de eerste keer in Groningen fietsstewards in. Zij zullen tijdens de opening van de Primark-vestiging en in de dagen daarna bezoekers die op de fiets komen helpen bij het vinden van een geschikte stallingsplek. De stewards worden volgende week daarbij geholpen door een fietspromotieteam.

De gemeente zal dit jaar fietsers vaker gaan wijzen op de goede stallingsmogelijkheden die er in en rond het stadscentrum zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen het stallen van de fiets als een probleem ervaren. Daarom zal de gemeente het publiek op diverse manieren gaan wijzen op de stallingsvakken die op veel plaatsen in het centrum zijn en op de aanwezigheid van de vele gratis bewaakte fietsenstallingen.

Fietsvakken van grijze stenen
Tijdens de recente opknapbeurt van de Westerhaven heeft de gemeente, verspreid over het gebied, met grijze stenen nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd. Deze fietsvakken zijn op plekken aangelegd waar ze niet alleen aantrekkelijk zijn om te gebruiken, maar ook zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor het winkelend publiek. De fietsvakken aan de Westerhaven bieden met elkaar ruimte voor in totaal 450 fietsen. Omdat er volgende week extra drukte wordt verwacht in en rond de Westerhaven heeft de gemeente naast de permanente fietsvakken ook gezorgd voor een tijdelijke uitbreiding van de stallingsmogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *