FC Groningen nog te licht voor de subtop

groningen-euroborg-fc groningen - vitesse -1FC Groningen verzuimde zondagmiddag in de Euroborg Vitesse te verslaan (1-1) en daarmee aan te sluiten bij de subtop van de eredivisie. De Groningers blijven voorlopig een uitstekende middenmoter en de kans dat ze dit seizoen nog in de problemen komen, is bijzonder klein. Voor de subtop is de ploeg vooralsnog een tikje te licht.

Met de door directeur Hans Nijland beloofde kwaliteitsinjectie in de winterpauze kan de Trots van het Noorden in de tweede competitiehelft zich nog wel mengen in de strijd om een subtopklassering. Er is al eentje aangetrokken (de talentvolle Zweed Simon Tibbling) en een ander staat op het punt om in de Martinistad te gaan tekenen: de Cambuur-speler Albert Rusnak.

Met de komst van deze twee nieuwelingen wordt het middenveld van de FC behoorlijk versterkt. Dat is ook bittere noodzaak, want op het meest strategische deel van het veld boekt alleen Tjarron Chery wekelijks een voldoende. Zo voetbalde Kieftenbeld tegen Vitesse een dikke onvoldoende en liet Hiariej zich veel te weinig zien in positieve zin. Met andere woorden: de Groningers maken op het middenveld veel te veel fouten om een subtopper te zijn.

Het middenveld is niet het enige probleem van het elftal, dat ook worstelt met de spitspositie. Door de schorsing van de tot dusverre falende Danny Hoesen mochten Arias (vorige week) en Mahi (tegen Vitesse) hun kunsten vertronen. Arias viel eigenlijk dirtect al door de mand en Mahi kan beter uit de voeten als vleugelaanvaller dan als spits. Verder is er nog Islamovic, die zondag in de slotfase Mahi verving. Ook hij heeft nog niet kunnen aantonen de eerste spits te zijn. Zeefuik is er ook nog, maar niemand van de technische staf die daar zijn handen nog aan durft te branden.

Het duel tegen Vitesse toonde wel aan dat FC Groningen in eigen huis tegen elke tegenstander opgewassen is. Dit seizoen is de formatie van trainer Erwin van de Looi nog ongeslagen en dat is ook mede te danken aan doelman Padt die met steeds meer allure zijn doel verdedigt. Om de equipe als subtopper te zien, zal de groen-witte aanhang nog even geduld moeten hebben. Het wachten is op de inbreng van de kwaliteitsimpulsen.

Voetbalanalyse van Mistersnooker/Foto: Kevin van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *