Wereldlichtjesdag in het Noorderplantoen

groningen-oranje- en plantsoenwijk-wereldlichtjesdag-2Wereldlichtjesdag is een gelegenheid om kinderen die gemist worden, te herdenken. Elk jaar wordt op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag gehouden zo ook in het Noorderplantsoen. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Deze website is een initiatief vanuit Apeldoorn. Daar wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd door Anita den Besten en Cordula Huisman van www.Amelius.nl

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

Meer informatie over de bijeenkomst in Apeldoorn is te vinden op de pagina Wereldlichtjesdag in Apeldoorn. Op de pagina “Plaatsen met Wereldlichtjesdag“ treft u een overzicht van alle samenkomsten die ons bekend zijn. Voor mensen die zelf iets willen organiseren zijn de pagina’s met de downloads aan te raden.

Uit reacties blijkt  dat er nog steeds mensen zijn die Wereldlichtjesdag niet kennen en er wel behoefte aan hebben. Door extra publiciteit kunnen nog meer mensen bereikt worden. Het is fijn als u anderen wilt vertellen over onze samenkomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *