FC Groningen op de goede weg ondanks 2-2 in Alkmaar

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkDe meeste supporters van FC Groningen baalden als een stekker na de 2-2 tegen AZ in Alkmaar. De Trots van het Noorden stond met 2-0 voor en liet de thuisclub in de tweede helft langszij komen. Dan ben je niet blij met een gelijkspel. Maar als je de wedstrijd objectief beschouwt dan kom je tot de conclusie dat de Groningers op de goede weg zijn.

Ook trainer Erwin van de Looi kan ondanks alles tevreden terugkijken op de gebeurtenissen in Alkmaar. Hij verving de verdedigend ingestelde Lindgren namelijk door Hiariej en die ingreep pakte goed uit. Laatstgenoemde kijkt namelijk veel eerder naar voren dan Lindgren en het was dan ook niet verwonderlijk dat Hiariej een belangrijk aandeel had in de produktie van de tweede goal. Hij passte de bal op Antonio, die onmiddellijk voorzette waarna Hoesen het speeltuig in het doel kon tikken.

Het was voor Hoesen ongetwijfeld een bevrijdend moment, want de spits stond al bijna een jaar lang ‘droog’ en hier en daar werd al gesproken over de miskoop van het jaar. Met de intikker heeft de jonge aanvaller overigens nog lang niet aangetoond de ideale spits te zijn voor FC Groningen. Het verzilveren van de niet-te-missen-kans was zo’n beetje het enige positieve wat Hoesen liet zien. Voor de rest liep hij er verloren bij en speelde hij in de schaduw van zijn liniegenoot Michael de Leeuw.

De Leeuw bewees weer eens het ongelijk van Van de Looi die tot voor kort geen basisplaats voor de aanvaller reserveerde. Sterker nog, ondanks supersterke optredens in het verleden hief de oefenmeester de positie van De Leeuw zelfs op, waardoor deze gedoemd was tot invalbeurten. Tot groot ongenoegen van de supporters die de werklust en inzet van de oud-Veendamspeler zeer kunnen waarderen. De Leeuw, topscorer met vijf treffers, tekende zaterdagavond voor de eerste goal door uit een hoekschop de bal in het AZ-doel te koppen.

De aanwezigheid van De Leeuw in de frontlinie kan ook een positieve uitwerking hebben op Hoesen die tot dusverre allerminst liet zien waarom hij door de beleidsmakers in Groningen moest worden aangetrokken. In elk geval is het zonneklaar dat De Leeuw de rest van het seizoen in de basis moet worden opgesteld. Met hem voorin en Hiariej als aanvallende middenvelder is FC Groningen tot meer in staat dan de laatste weken het geval was. Ze waren de lichtpuntjes in Alkmaar waar Van de Looi verder mee kan.

Met de belofte van directeur Hans Nijland – gedaan in het Dagblad van het Noorden – dat er in de winter een kwaliteitsinjectie wordt gegeven in de spelersgroep zou er in de tweede helft van het seizoen nog wel eens iets leuks kunnen gaan bloeien in de Euroborg. Ondanks de wat sneue remise in Alkmaar mogen de fans van de FC zich daaraan vasthouden.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Eén gedachte over “FC Groningen op de goede weg ondanks 2-2 in Alkmaar

  1. wat een waardeloos stukje over Danny Hoesen , was gewoon 1 van de betere spelers aan Groningse kant zaterdag , speelde een prima wedstrijd, wat zetten jullie hem negatief in het nieuws altijd, net of het alleen maar om doelpunten draait, deze jongen heeft ook assists gegeven en creëert ruimte voor medespelers , door zijn looplijnen , blijkbaar moet ik jullie maar met een korreltje zout nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *