FC Groningen viert remise als een overwinning | Mistersnooker

sportFC Groningen leek zondagmiddag een gemakkelijke prooi te worden voor Vitesse in Arnhem. Stand van zaken halverwege de tweede helft: slordig voetbal, een 2-0 achterstand en weinig kansen. Maar in de slotfase pakte alles in het voordeel van de Groningers uit: 2-2.

En weer was het de 17-jarige Zivkovic die als invaller de hoop terug bracht in de harten van de FC Groningen-supporters. Met zijn vierde treffer van het seizoen luidde hij de wederopstanding in van de Trots van het Noorden. Hij weet als geen ander het vijandelijke doel te vinden. De vraag is alleen hoe lang trainer Erwin van de Looi het nog kan volhouden om hem als wisselspeler te gebruiken.
Tjarron Chery tekende even later voor de 2-2 maar zelfs de grootste FC Groningen-fans in de Gelredome moesten toegeven dat er een buitenspelluchtje aan deze goal zat. Het grootste geluk voor de noorderlingen moest echter nog komen. In de voorlaatste minuut leek Wijnaldum zijn tegenstander in het strafschopgebied onderuit te halen, maar arbiter Kuipers wuifde het weg.
Negen van de tien scheidsrechters hadden de bal op de stip gelegd. Wijnaldum nam een groot risico met zijn tackle die normaal gesproken een nederlaag (want strafschop) zou betekenen. Overigens behoorde hij niet tot de uitblinkers in de Groninger verdediging. Doelman Bizot en centrumverdediger Botteghin haalden de hoogste cijfers.
Voor de rest voetbalde FC Groningen bijzonder slordig met veel balverlies. Kennelijk vormde het vooruitzicht van de koploperspositie in de eredivisie – de winnende ploeg zou nummer 1 worden – een te grote mentale druk. Vitesse leek in eigen huis gemakkelijker met de omstandigheden om te gaan.
Druk zal er deze week ook op Erwin van de Looi komen. De vraag die alle fans bezighoudt is of Richairo Zivkovic de volgende keer in de basis staat. De jongeling heeft inmiddels bewezen uit het goede spitsenhout gesneden te zijn. En komt de uitspraak ‘wie goed genoeg is, is oud genoeg’ niet uit de mond van de trainer? De tijd voor Zivkovic lijkt nu aangebroken.
Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *