FC Groningen wint tegen PEC Zwolle in beste wedstrijd van het seizoen

sport fc groningen tribune (1 van 1)Een paar dagen na de aankondiging van trainer Erwin van de Looi dat hij aan het einde van het seizoen zal vertrekken, voetbalde zijn ploeg in Zwolle de beste wedstrijd van het seizoen met als gevolg een prima 3-1 zege tegen PEC Zwolle. Er zal geen causaal verband zijn tussen het een en ander, maar opmerkelijk was het wel. De fans in het uitvak wisten niet wat ze zagen. Feest.

FC Groningen voetbalde ineens zoals Van de Looi zijn team graag ziet spelen: met passie, lef en vernuft. Eigenlijk zouden de noorderlingen die ingredienten moeten demonstreren in de Euroborg waar de supporters de hoofdtrainer verantwoordelijk houden voor het belabberde spel en de behoudende strijdwijze. In Zwolle was van dat alles niets te merken. Als bij een toverslag veroverden de Groningers de harten van alle voetballiefhebbers die het duel op FoxSport bekeken.

Wat niet voor mogelijk werd gehouden, gebeurde uitgerekend tegen de ploeg van oud-FC Groningen-trainer Ron Jans die de nederlaag ogenschijnlijk gelaten incasseerde. Zelfs Danny Hoesen voetbalde een dikke voldoende. De voor de geblesseerde Alexander Sørloth ingevallen spits – de Noor liep een handblessure op nadat hij de openingstreffer voor zijn rekening nam – gaf eerst een fraaie assist aan Michael de Leeuw om daarna zelf de derde treffer te laten aantekenen.

En na de zege in Zwolle ziet de wereld er ineens veel rooskleuriger uit voor de Trots van het Noorden. De volgende tegenstander is SC Cambuur in de Euroborg en een overwinning tegen de momenteel zwak opererende Friezen brengt FC Groningen in een goede uitgangspositie om te vechten voor een plaats in de playoffs voor een ticket dat recht geeft op Europees voetbal.

Tibbling speelde in Zwolle vaak in de as van het veld en voetbalde als de beste. Hij strooide met steekpassjes en was niet te beroerd om zich te hullen in de rol van balafpakker. Hij was zoals gezegd niet de enige die een ruime voldoende haalde. De uiteindelijke 3-1 zege had met een beetje geluk nog hoger kunnen uitvallen. Kortom, FC Groningen was in topvorm en wat daarvan de oorzaak was, mag Joost zeggen. Kwam het omdat PEC veel ruimte weggaf, lag het aan het kunstgrasveld of toch de mededeling van van de Looi dat hij vertrekt? Sommige zaken in de sport kun je niet verklaren en dat maakt de sport juist zo mooi.

Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *