FC Groningen wint van De Graafschap

fc groningen - de graafschap 10-04-1Het was soms met hangen en wurgen, maar FC Groningen knokte zich zondagmiddag naar een 3-1 zege op De Graafschap, waardoor er nog een waterkansje is op het bereiken van de playoffs voor deelname aan Europees voetbal.

Het zag er trouwens lange tijd niet naar uit dat de Groningers in een uitverkocht Euroborg aan het langste eind zou trekken. De Graafschap, vechtend tegen rechtstreekse degradatie naar de Jupiler League, nam namelijk een 1-0 voorsprong na een blunder van doelman Padt. Lindgren maakte er weliswaar 1-1 van met een fraai afstandsschot, maar de bezoekers hadden in die fase het beste van het spel.

Uiteindelijk verzilverden de noorderlingen in de tweede helft hun veldoverwicht met nog twee doelpunten. Daardoor blijft er in de resterende vier competitieduels nog iets over om voor te vechten. Als de Trots van het Noorden alle vier wedstrijden wint, dan is de kans groot dat het toch nog de playoffs mag spelen. Maar verliest de ploeg van trainer Erwin van de Looi de eerstvolgende wedstrijd, uit in de Kuip tegen Feyenoord, dan is het over en sluiten.

Behalve de playoffs is er nog iets om voor te voetballen. Vorig jaar behaalden de Groningers 46 punten en het is er de vertrekkende Van de Looi alles aan gelegen om dat resultaat op zijn minst te evenaren. Nog zes punten uit vier wedstrijden zijn nodig om dat doel te bereiken.

Voor het overige kan de club terugkijken op een matig seizoen waarin het spel zichtbaar minder was dan het jaar daarvoor. Het is natuurlijk nog te vroeg om een evaluatie te geven van het hele seizoen maar je mag gerust vaststellen dat het gemis van een goede nummer 9 in de aanval de grootste oorzaak is van het wisselvallige spel. Ook tegen De Graafschap bleek weer eens dat Michael de Leeuw een uitstekende doelpuntenmaker is, maar geen aanspeelpunt in de frontlinie.

Van de vier resterende duels is de uitwedstrijd tegen Feyenoord verreweg de moeilijkste. Na dat duel weten de spelers en supporters waar ze aan toe zijn en of het slot van de competitie nog de moeite waard is om er volop tegenaan te gaan.

Bron: Mistersnooker Foto: Kevin van der Laan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *